Dagbesteding voor ouderen die nog thuiswonen in Arnhem Noord

Dagopvang of dagbesteding voor ouderen

U wilt graag vertrouwd en plezierig leven in een goede gezondheid. Soms wordt het minder vanzelfsprekend om zelfstandig te blijven wonen. Dit kan bijvoorbeeld komen door dat uw geheugen achteruit gaat zoals bij (beginnende) dementie. Maar ook door psychische klachten of lichamelijke beperkingen. U bent afhankelijk van iemand anders (een mantelzorger) die (van)alles voor u regelt. Maar wat als het voor uw mantelzorger te zwaar wordt? In dat geval kan Vreedenhoff u helpen.

Programma op maat

Mensen uit Arnhem Noord kunnen bij onze dagbesteding (ook wel dagopvang genoemd) op werkdagen deelnemen aan allerlei groeps- of individuele activiteiten. Wij geven u de ondersteuning die u nodig heeft. En het belangrijkste is: u kan bij ons uzelf zijn, terwijl uw mantelzorger even tijd heeft om op adem te komen of iets voor zichzelf te doen. U bent onze gast. In het weekend zijn ouderen welkom in Het Weekendhuis.

In overleg met u en/of uw mantelzorger bekijken wij wat het beste bij u past. Wat voor activiteiten vindt u leuk, heeft u een duwtje in de rug nodig of voelt u zich beter als u lekker rustig met de groep mee kan doen. Hoe wilt u uw dag invullen. De één noemt het dagbesteding, de ander dagopvang. Bij ons staat plezierig samenzijn en voorop. Binnen de groep is geen sprake van dagbehandeling: wij trainen bijvoorbeeld geen motorische vaardigheden. Heeft u een vorm van therapie nodig (bijvoorbeeld fysiotherapie, logopedie of ergotherapie) dan kan dit voor u binnen Vreedenhoff geregeld worden.

Gezelligheid inclusief eten en drinken

Wij vinden gezelligheid en een ontspannen sfeer heel belangrijk. Wij zorgen ervoor dat u zich bij ons vertrouwd voelt in een veilige omgeving.
Aan het begin van elke dag nemen we onder het genot van een kopje koffie of thee eerst samen de krant door. Tussen de middag gaan we rustig samen aan tafel voor een warme maaltijd. Het is ook mogelijk om ’s avonds nog een broodmaaltijd bij ons te eten. Als het weer het toelaat zitten we op ons terras in de tuin.

Activiteiten in de groep

Het grote voordeel van Vreedenhoff is dat u keus heeft uit heel veel activiteiten. Niet alleen in de eigen groep maar ook in Vreedenhoff zelf. Iemand met geheugenproblemen heeft andere interesses en mogelijkheden dan iemand met lichamelijke beperkingen of psychische klachten.

Voorbeelden van activiteiten in de eigen groep:
-Creatieve activiteiten: uw oude hobby of nieuwe technieken
-Geheugenspelletjes aan de hand van bijvoorbeeld puzzels, quiz, gebeurtenissen van vroeger
-Muziek van liedjes zingen tot muziek beluisteren of samen muziek maken
-Gezelschapsspelletjes één op één of in groep(jes)
-Bewegen voor ouderen (op muziek)
-Buiten in onze eigen moestuin helpen
-Kook- en bakactiviteiten (en daarna natuurlijk lekker opeten)
 
U bepaalt zelf waar u aan deel wilt nemen. U bepaalt ook zelf wanneer u lekker wilt toekijken hoe anderen bezig zijn of wanneer u een dutje wilt doen.

Vreedenhoff heeft ook de eerste 'Old-School' van Nederland. Hier zijn wij trots op. Al onze bewoners en cliënten kunnen hieraan deelnemen. 

Activiteiten in  Vreedenhoff

In principe mag u deelnemen aan alle activiteiten die in Vreedenhoff worden georganiseerd. Denk aan  yoga, toneel, biljarten, koersbal, muziek, bingo en wandelen. Maar u kunt ook kiezen voor rustigere activiteiten zoals gezelschapsspelletjes, hersengymnastiek, bijbelgespreksgroepen, een koor en dergelijke.  U kunt ook gebruik maken van de kapper, pedicure, fysiotherapie, huiswinkel of één van onze andere voorzieningen, Wij zorgen voor begeleiding zodat u niet verdwaalt.

Dagopvang praktisch

  • U bent één of meerdere dagen per week welkom van 9.30 - 17.30 uur
  • De verwijzing kunt u regelen met de wijkcoaches van het wijkteam Arnhem Noord- Oost
  • Een verwijzing voor dagopvang betekent meestal ook dat vervoer voor u geregeld wordt
  • Voor dagbesteding betaalt u een eigen bijdrage volgens de WMO.  Deze wordt bepaald door het CAK . Aan Vreedenhoff hoeft u verder geen bijkomende kosten voor maaltijden enactiviteiten te betalen. Een uitzondering hierop zijn kosten voor een bijzonder uitje, maar dat gaat in overleg.
  • U krijgt professionele begeleiding, die wordt vastgelegd in een begeleidingsplan
  • Therapeutische zorg zoals fysiotherapie, logopedie of ergotherapie kan binnen Vreedenhoff geregeld worden

Heeft u vragen hierover: bel ons wij, denken graag met u mee.

Kennismaking

U bent altijd welkom om bij ons de sfeer te proeven. Belt u wel even voor een afspraak, zodat we de tijd voor u kunnen nemen. 

Contact  

U kunt ons bereiken via het algemene nummer van Vreedenhoff:
026- 384 65 00 of via een e-mail aan dagverzorging@vreedenhoff.nl

Per 1 februari 2020 gaan wij samen met Innoforte

Vanaf dat moment wordt u automatisch doorverwezen naar de website van Innoforte: www.innoforte-zorg.nl.