Alzheimer café voortaan in Vreedenhoff

donderdag 19 januari 2017

Alzheimer Nederland afdeling Arnhem organiseert op elke 3e donderdag van de maand een Alzheimercafé in de Rotonde van Vreedenhoff.  Mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden komen dan samen voor informatie en contact met lotgenoten.

Hoe laat?

De zaal is open vanaf 18.30 uur. Het programma start om 19.00 uur en eindigt om 21.00 uur.
De toegang en koffie/ thee is gratis, voor overige consumpties wordt een bescheiden bijdrage gevraagd. 

Programma Alzheimer Café Arnhem (september-december 2017)

21 september: Muziek en dementie
We starten na de zomervakantie met een bijzonder Alzheimer café. Het Alzheimer café bestaat 20 jaar! Vandaar dat we de tweede helft van het jaar openen in muzikale setting. Wil Maters, laat ons ervaren en zal uitleggen wat muziek kan doen in het proces van dementie. Zij zal dat doen met gitaar en harmonica, u bent weer van harte welkom.
In en na de pauze is er uitgebreid de gelegenheid om vragen te stellen, onderling van gedachten te wisselen en ervaringen te delen, maar alleen luisteren mag natuurlijk ook.
De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

19 oktober: Film "Uitgetekend"
Huisarts en onderzoeker Marieke Perry informeert ons over het met elkaar in gesprek  gaan over de palliatieve fase bij dementie. Wat is palliatieve fase? Waarom zou je dat doen? En als je dat wil: Hoe wordt het aangepakt?

16 november: In gesprek over palliatieve fase en dementie  
De film: "Uitgetekend" wordt samen bekeken en na besproken. De film laat op ontroerende wijze zien wat dementie in de loop van de tijd met een mensen kan doen en wat de gevolgen voor de naasten kunnen zijn.

Inlichtingen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Anne Cardinaals, tel. 06-47432698
of via arnhem@alzheimer-nederland.nl.

Organisatie

Het Alzheimer Café wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland afd. Arnhem en Omstreken