ANBO heeft gefilmd bij Vreedenhoff!

donderdag 10 mei 2018

ANBO (Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen)  is het project 'Van Huis Naar Thuis' gestart om te werken aan een meer realistisch beeld van verpleeghuiszorg. 
"Er is veel veranderd en bewoners zijn kwetsbaarder dan voorheen. We wilden laten zien wat er gebeurt om van een verpleeghuis een thuis te maken. In alle films zie je prachtige initiatieven om de identiteit van mensen centraal te stellen. En dát is waar het om draait als het over thuisvoelen gaat", aldus ANBO-bestuurder Liane den Haan.

In 'Van Huis Naar Thuis' krijgen uitgesproken bestuurders, verzorgenden en verpleegkundigen een kijkje in elkaars keuken. Dit project is een reis waarin collega's ideeën opdoen, geïnspireerd raken en met een andere blik kijken naar gemaakte keuzes en onderliggende dilemma’s op het gebied van ouderenzorg en de laatste levensfase. Centraal staat de vraag: hoe maken we van een huis een thuis?
Enny Hoenselaar (bestuurder) en Nicky Schoenmakers (verzorgende PG) van Sint Anna in Boxmeer werden uitgenodigd om een kijkje te nemen in Vreedenhoff. Wout Oldhoff (bestuurder) en Sylvia van Moerkerk (verzorgende) van Vreedenhoff hebben een tegenbezoek gebracht aan Sint Anna in Boxmeer.

De filmpjes hiervan zijn via bijgaande linkjes te bekijken:
Aflevering 7 Vreedenhoff
https://youtu.be/4GLvAAgwG_M
Aflevering 8 St. Anna Boxmeer
https://youtu.be/FubFILWhzKo

In totaal zijn er tien films gemaakt van tien bezoeken. Deze zijn te vinden op het  YouTube kanaal van ANBO.

Per 1 februari 2020 gaan wij samen met Innoforte

Vanaf dat moment wordt u automatisch doorverwezen naar de website van Innoforte: www.innoforte-zorg.nl.