Opening Old School Vreedenhoff, eerste Old School van Nederland

dinsdag 12 september 2017

12 september 2017 werd  Old School Vreedenhoff, de eerste Old School van Nederland officieel geopend.  Old School is een programma waarin ouderen erkenning krijgen voor hun levensgeschiedenis. Maar ook een plek waar iedereen kan leren niet herkende kennis terug te vinden. Een van de deelnemers fietste met de toerfiets naar de vlaggenmast en zorgde dat er een echte Oldschoolvlag werd gehesen. 

Het mes van Old School snijdt aan drie kanten. Enerzijds betekent het voor bewoners  veel jonge mensen in huis en oprechte aandacht voor hun levensgeschiedenis.

Anderzijds vinden studenten en anderen die willen leren hoe je niet-herkende kennis kunt achterhalen een uniek leerconcept. Zij trainen als het ware hun ‘kennisspier’. Zij worden begeleid door een vast team van vrijwilligers die zelf ook activiteiten met de bewoners ondernemen. De informatie die wordt verkregen, wordt verwerkt in verschillende Old School programma’s. Zo worden er levenslandkaarten gemaakt en tentoonstellingen van voorwerpen uit het verleden samengesteld. Verhalen van bewoners worden vastgelegd op beeld of in een boek of kunnen in een ‘praatje’ door hen of bijvoorbeeld familieleden worden gepresenteerd. Muzikale herinneringen worden vastgelegd en kunnen beluisterd worden in een afspeellijst.

De derde groep die dus plezier beleeft aan Old School is de bezoeker van Vreedenhoff. Naast al genoemde programma’s worden er zelfs fietstoeren georganiseerd waarbij een bezoeker met een bewoner een rondtocht maakt door Arnhem.

Bestuurder Wout Oldhoff: “Vreedenhoff wil graag het gezelligste huis van Arnhem zijn. Reuring en oprechte aandacht voor ouderen, daar zijn wij altijd naar op zoek. Met Old School hebben we een vernieuwend programma in huis gehaald waar wij dan ook erg blij mee en trots op zijn “

Old school is ontwikkeld door Humint Solutions. Zij hebben in de persoon van Maya Lievegoed Old School in Vreedenhoff geïntroduceerd en verder op maat ontwikkeld en gëimplementeerd.

Impressie van de opening

Old school op TV bij Omroep GLD

Tv opnames van radio uitzending Omroep GLD 12-09-2017

Old school in Gelderlander (overgenomen opAD.nl)

Old School in beeld

Vermelding op Actiz website

 

Per 1 februari 2020 gaan wij samen met Innoforte

Vanaf dat moment wordt u automatisch doorverwezen naar de website van Innoforte: www.innoforte-zorg.nl.