Robots in de zorg

maandag 20 juni 2016

Digitale hulpmiddelen zijn een trend in de zorg. Het gaat dan niet zozeer om het inzetten van hulprobots maar producten waarmee activiteiten kunnen worden gedaan. Vreedenhoff is aan het onderzoeken of deze middelen ons activiteitenaanbod kunnen verrijken.

Wat is het voordeel

Speciale licht- en geluidproducten stimuleren lichaam en geest. Apparaten kunnen handelingen eindeloos herhalen en zijn daarom zeer geschikt voor dementerende ouderen. Door met elkaar of alleen bezig te zijn met bewegende beelden of geluiden worden hun hersenen gestimuleerd en kan het dementieproces vertraagd worden. Sommige producten zijn niet alleen nuttig, maar zorgen ook voor een leuke en vrolijke activiteit.

Markt

Tijdens een markt in de grote zaal konden bewoners, mantelzorgers en personeel producten bekijken en uitproberen. De bezoekers waren verdeeld enthousiast over wat er te zien was. Ze mochten hun mening kenbaar maken op een evaluatieformulier. De resultaten zullen worden meegenomen bij een beslissing of en welke producten voor Vreedenhoff zullen worden aangeschaft.

Zie ook fotoalbum robots in de zorg

Per 1 februari 2020 gaan wij samen met Innoforte

Vanaf dat moment wordt u automatisch doorverwezen naar de website van Innoforte: www.innoforte-zorg.nl.