Studenten

Inmiddels weten we niet anders: 5 studenten wonen sinds begin 2015 in Vreedenhoff, verspreid door het huis. Uw buurman of buurvrouw kan dus zomaar een stukje jonger zijn.

Studenten als buurman bevalt goed

Toen het idee om een aantal studenten te huisvesten werd besproken met alle bewoners, waren de reacties eigenlijk direct positief.

Een paar quotes van bewoners:

"Ik vind het een goed idee. Dan hebben die studenten ook onderdak".
"Of ik het erg vind dat ze naast me komen wonen? Ze bijten toch niet!".
"Het lijkt mij wel gezellig, als ze serieus zijn".
"Als ze overlast veroorzaken? Dan spreken we ze aan. We hebben onze kinderen toch ook groot gekregen".
"Het is een verrijking. Ik heb plezier in het omgaan met jongere generaties. Laten we niet aan leeftijdsdiscriminatie doen".
"Misschien ga ik zelf ook nog wel studeren".
"Een aparte vleugel voor studenten? Waarom? Ik had vroeger ook een huis vol studenten".
"Geluidsoverlast 's avonds? Nee hoor, de meeste van ons hebben dan toch hun gehoorapparaat uit".

De studenten

Afspraak is dat er altijd minimaal 2 vrouwelijke en manlijke studenten wonen. Daarnaast willen we dat de studenten allemaal verschillende studierichtingen volgen. Een studie in de zorg betekent niet dat een sollicitant dan een streepje voor heeft. Studenten mogen zich als vrijwilliger namelijk niet bemoeien met zorgtaken. Hun vrijwilligerswerk ligt op het vlak van het welzijn. Lijkt het je leuk om in Vreedenhoff te wonen, kijk dan of je je herkent in het profiel van de student die we zoeken.

Met dank aan Pim, Julie, Ingeborg, Britt (voor wie Rick snel in de plaats kwam) en Luc, onze studenten van het eerste uur, kunnen we nu stellen dat onze verwachtingen meer dan ingelost zijn. We zijn blij met onze studenten en ze blijven onderdeel uit maken van onze woongemeenschap. Studenten verhuizen echter ook wel eens. Op dit moment  wonen Jens, Jana, Nadine, Danny en Thomas in Vreedenhoff. Helaas gaan Jens en Danny Vreedenhoff verlaten. Er komen dus twee plekjes vrij! De studenten van de wachtlijst zijn inmiddels al uitgenodigd te reageren.

Bekijk hier de documetaire 'Vier het leven' van Omroep Gelderland over onze inwonenende studenten.

Selectie

Als student kom je niet zomaar te wonen in Vreedenhoff. Een selectiecommissie, bestaande uit leden uit de Cliëntenraad, bewoners, medewerkers en management, bevraagt de solliciterende student op hun motivatie om in Vreedenhoff te komen wonen. De geselecteerde studenten wacht vervolgens een laatste gesprek bij de Raad van Bestuur. Zo verzekeren we ons ervan dat we 'goed volk' binnenhalen, waar we veel plezier aan beleven.

Elke student ondertekent een huurcontract, waarin de rechten en plichten staan vermeld. Wordt de studie beëindigd, dan is de student verplicht te verhuizen.

Vrijwilligerswerk

Waar bestaat hun vrijwilligerswerk uit? Dit kan van alles zijn. Het gewone praatje op de gang, in de Rotonde of op het appartement van de bewoner hoort er sowieso bij. Het helpen met een boodschap, het weer aan de praat krijgen van de PC, het in goede banen leiden van de bingo, het serveren tijdens het kerstdiner, het wandelen met bewoners, het met een bewoner een dag op stap gaan naar diens zus die ze al jaren niet meer gezien heeft, etc.

Het kan van alles zijn, zolang het maar bijdraagt aan het welzijn van onze bewoners.

Vreedenhoff studenten in het nieuws

Per 1 februari 2020 gaan wij samen met Innoforte

Vanaf dat moment wordt u automatisch doorverwezen naar de website van Innoforte: www.innoforte-zorg.nl.