Visie

Vreedenhoff: het gezelligste huis van Arnhem.

Wij willen de gezelligste, actiefste en spraakmakendste zorgorganisatie van én voor Arnhem zijn. 

Vanuit onze christelijke grondslag willen we dat bewoners, bezoekers en werknemers van uiteenlopende leeftijden, levensovertuigingen en sociale achtergronden elkaar ontmoeten en zorg voor elkaar dragen. We willen dat onze ontmoeting met cliënten thuis in de wijk hen net zo goed bevalt.

Mensenwerk is maatwerk

Vreedenhoff hecht er aan in zijn dienstverlening goede randvoorwaarden te creëren voor een plezierig en waardig leven, waarin ouderen zelf beslissen over hun levensstijl en leefgewoonten. Daarbij zo goed en liefdevol mogelijk ondersteund door hun naasten, onze medewerkers, vrijwilligers en andere bewoners, ieder naar zijn mogelijkheden. Veel is mogelijk en waar dat op belemmeringen stuit, overleggen we samen wat wél kan, onder het motto ‘mensenwerk is maatwerk’.

Onze visie op Zorg & Welzijn, samengevat in de 4 kernwaarden van Vreedenhoff (GAST):

Gelijkwaardig:
U bent uniek en uw unieke persoonlijkheid is het uitgangspunt van onze zorg en ondersteuning. Vreedenhoff biedt zorg op maat doordat we luisteren naar uw persoonlijke behoeften en onze zorg daarop afstemmen. Hoewel ieders wensen en behoeften anders zijn, is iedereen gelijkwaardig. De persoonsgerichte aanpak van onze medewerkers, mantelzorgers en vrijwilligers zorgt ervoor dat u zich thuis voelt en uzelf kunt zijn.
Actief: 
Vreedenhoff is gelegen te midden van prachtige parken, waardoor u kunt genieten van de natuur en de buitenlucht. Bovendien kunt u, ongeacht uw situatie, deelnemen aan onze activiteiten. Van gymnastiek tot proeverijen, busreisjes, kledingverkoop, muziek- en spelletjesdagen: er is voor iedereen wat wils. Hoewel we ontmoeting en activiteit stimuleren, kijken we altijd naar uw persoonlijke behoefte en respecteren we uw eigen vertrouwde daginvulling en de wens om op uzelf te zijn. Naast activiteiten zijn er binnen Vreedenhoff ook faciliteiten zoals een kapper en een winkel voor uw dagelijkse boodschappen en versproducten.
Samen: 
In Vreedenhoff wordt niet naast elkaar, maar met elkaar geleefd. Sterker nog: we zijn misschien wel het gezelligste huis van Arnhem! Vreedenhoff onderscheidt zich van andere woon- en zorgcentra doordat het een levendige ontmoetingsplek is voor alle generaties. Zo wonen er in Vreedenhoff vijf studenten die altijd openstaan voor gezelligheid. Bovendien kunt u meedoen aan het ‘Old-School’ programma. Met uw deelname helpt u scholieren, studenten, bedrijven en onze medewerkers door het delen van uw kennis en ervaringen. We zijn er namelijk van overtuigd dat u van betekenis bent en dat u, ongeacht uw situatie, een actieve bijdrage kunt leveren aan de maatschappij.
Toegewijd: 
U bent bij ons in goede handen. Onze medewerkers zijn toegewijd aan het leveren van verantwoorde en veilige zorg. Geborgenheid en (medicatie)veiligheid staan daarbij hoog in het vaandel. Wat we doen, doen we met aandacht. We denken in mogelijkheden, hebben een positieve instelling en kijken naar wat u nog wél kunt. Onze medewerkers werken volgens richtlijnen, maar zijn flexibel genoeg om de dag te nemen zoals hij komt. Bovendien biedt Vreedenhoff u houvast in een levensfase die soms moeilijk kan zijn. We zorgen voor een zo plezierig mogelijk leven op een vertrouwde plek die herkenning en herinnering oproept. Uiteraard met uw eigen meubels, foto’s en andere dierbare spullen. 

 

Per 1 februari 2020 gaan wij samen met Innoforte

Vanaf dat moment wordt u automatisch doorverwezen naar de website van Innoforte: www.innoforte-zorg.nl.